ПСК ,,Голак” го реализираше планинарскиот марш по повод годишнината од Разловечкото востание

May 29, 2023 Valeri Spasevski 0

Планинарскиот-спортски клуб Голак од Делчево го реализираше планинарскиот марш во чест на одбележувањето на 147 години од Разловечкото востание. Маршот се реализираше во должина од 18,6 […]

Зегин донираше топла облека за Итната помош во Берово, најави и возило за полесно пружање помош во руралните средини

May 29, 2023 Valeri Spasevski 0

Итната медицинска помош во Берово ќе добие возило за полесен пристап до тешко достапните места. Донацијата ја најави стопанственикот Благој Механџиски кој за подобрување на […]

Делегација на Општина Берово во посета на црквата ,,Св.Злата Мегленска” во Загреб

May 28, 2023 Valeri Spasevski 0

Делегација на општина Берово денес беше во посета на новоосветената црква Св.Злата Мегленска во Загреб Р.Хрватска, црквата во која сослужуваат протоереј Ставрофор Кирко Велински и […]

Премиерно прикажана претставата ,,Самоубиство во самоодбрана” во киносалата во Делчево

May 27, 2023 Valeri Spasevski 0

 Во организација на НУ Центар за култура „Никола Јонков – Вапцаров” вечерва во Делчево премиерно прикажана театарската претставата „Самоубиство во самоодбрана”,Театарската претстава е во изведба на […]

Во Пехчево промовирано делото „На крилјата на самовилското коњче“ од Александра Велинова

May 27, 2023 Valeri Spasevski 0

Во Пехчево промовирано делото „На крилјата на самовилското коњче“ од авторката Александра Велинова. Промоцијата се одржа на Црнодолските водопади кај локалитетот Равна Река, место каде […]