Започна Новогодишниот базар, празнична програма викендот во Градскиот парк во Делчево

December 26, 2023 Valeri Spasevski 0

Во Делчево започна Новогодишниот базар сместен во градскиот парк во кој локални стопанственици започнаа со вршење трговска дејност. Делчевчани и посетителите од страна за време […]

Во Делчево одржана едукативна работилница за „Одржливо управување со растителните остатоци во земјоделието“

December 22, 2023 delcevo365.mk 0

Во Делчево одржана едукативна работилница за справување со палењето стрништа и растителниот отпад како дел од проектот „Одржливо управување с растителните остатоци во земјоделието“. Работилницата […]

Министерката за култура Костадиновска-Стојчевска во посета на Делчево

December 21, 2023 delcevo365.mk 0

Министерката за култура Бисера Костадиновска-Стојчевска  во рамки на денешната работна посета на Делчево направи увид на реконструираната сала во Спомен-дом АСНОМ како резултат на проектот […]