No Image

Општина Делчево се надева да врати половина од долгот тежок близу 200 милиони денари

October 31, 2018 Valeri Spasevski 0

Делчевскиот градоначалник Горан Трајковски очекува да врати половина од тужениот долг на општината кој во моментов изнесува 197 милиони денари или речиси еден општински буџет. […]

No Image

Акција за собирање есенски отпад

October 25, 2018 Valeri Spasevski 0

Екипи на ЈПКД „Брегалница“ започнаа акција за расчистување на растителниот отпад на јавните површини кои потпаѓаат под надлежност на претпријатието. За таа цел како што информираат […]

No Image

Делчевската гимназија ќе добие енергетски-ефикасна фасада

October 24, 2018 Valeri Spasevski 0

Во средното општинско училиште Методи Митевски Брицо започнаа градежните работи за реконструкција на екстериерот на старата училишна зграда и инсталација на енергетски ефикасна фасада. Градежните […]