No Image

Реализиран планинарски марш Делчево – Бигла – ,,Св.Богородица Балаклија”

December 1, 2019 Valeri Spasevski 0

Група од дваесетина планинари рекреативци од планинарското друштво ,,Голачка срна” од Делчево, денес ја реализираа 15 километри долгата планинарска маршрута Делчево – Голак – манастирски […]

No Image

Младите од Делчево се едуцираа за медиумска писменост

November 28, 2019 Valeri Spasevski 0

Во Делчево продолжува еднонеделната кампања која има за цел запознавање на младите со поимот медиумска писменост. Активностите од кампањата насловена „Интернет супер-херои денес се реализираа […]

No Image

Отворен ден по Граѓанско образование во ООУ „Св.Климент Охридски

November 27, 2019 Valeri Spasevski 0

Денес деветолетката „Св.Климент Охридски“ го реализираше Отворениот ден по Граѓанско општество кој изобилуваше со многу игра, забава, цртање, музика и други активности кои придонесаа за […]

No Image

Вкупно 600 граѓани пријавени за вакцина против грип во Делчево

November 22, 2019 Valeri Spasevski 0

Во Делчево започна вакцинирањето против сезонскиот грип. Како што информира Надица Ефтимовска од Одделението за епидемиологија при Јавната здравствена установа „Гоце Делчев“ од Делчево, досега […]