No Picture

Во СОУ „М.М.Брицо се одржа хуманитарна изложба како дел од Меѓународен проект за вмрежување

December 17, 2018 Valeri Spasevski 0

Во средното општинско училиште Методи митевски Брицо денес се одржа хуманитарна изложба како дел од Магичната меѓународна мрежа на пријателства. Како што истакна Габриела Христовска, […]

No Picture

Прв работен состанок со компанијата која ќе го гради пешачкиот мост на река Брегалница во Делчево

December 6, 2018 Valeri Spasevski 0

Фирмата „Жикол“ која го доби тендерот за изградба на првиот пешачки мост во Делчево, денеска беше воведена во работа. На состанокот со претставници на фирмата […]

No Picture

67 крвни единици собрани во Делчево. Утре крв ќе се дарува во М.Каменица

December 6, 2018 Valeri Spasevski 0

Вкупно 67 крвни единици подарија крводарителите кои денес беа активно учесници на последната декемвриска акција за дарување крв во Делчево. Организаторот на крводарителската акција беше […]

No Picture

Јубилејно десетто издание на манифестацијата „Вапцарови бранувања“

December 5, 2018 Valeri Spasevski 0

Во Делчево по јубилеен 10 пат се одржа манифестацијата Вапцарови бранувања, настан кој е во организација на литературно-трибинската дејност при Националната установа Никола Јонков Вапцаров […]