No Picture

Општина Делчево се надева да врати половина од долгот тежок близу 200 милиони денари

October 31, 2018 Valeri Spasevski 0

Делчевскиот градоначалник Горан Трајковски очекува да врати половина од тужениот долг на општината кој во моментов изнесува 197 милиони денари или речиси еден општински буџет. […]

No Picture

Акција за собирање есенски отпад

October 25, 2018 Valeri Spasevski 0

Екипи на ЈПКД „Брегалница“ започнаа акција за расчистување на растителниот отпад на јавните површини кои потпаѓаат под надлежност на претпријатието. За таа цел како што информираат […]

No Picture

Делчевската гимназија ќе добие енергетски-ефикасна фасада

October 24, 2018 Valeri Spasevski 0

Во средното општинско училиште Методи Митевски Брицо започнаа градежните работи за реконструкција на екстериерот на старата училишна зграда и инсталација на енергетски ефикасна фасада. Градежните […]

No Picture

Акција за чистење на растителниот отпад со цел подобрување на прегледноста во сообраќајот

October 18, 2018 Valeri Spasevski 0

Со цел подобрување на прегледноста во сообраќајот екипи на јавното комунално претпријатие Брегалница од Делчево започнаа активности за расчистување на растителниот отпад како и друг […]

No Picture

Беровската опозиција незадоволна од едногодишното владеење на градоначалникот Звонко Пекевски

October 18, 2018 Valeri Spasevski 0

Општинскиот комитет на ВМРО-ДПМНЕ од Берово како реакција на отчетот за една година од работењето на градоначалникот на Берово, Звонко Пекевски, излезе на прес конференција. […]

No Picture

Четири фирми во трка за изградба на пешачкиот мост на река Брегалница во Делчево

October 18, 2018 Valeri Spasevski 0

Четири компании доставиле документација за изградба на пешачкиот мост на река Брегалница по тендерот кој го распиша Центарот за развој на Источно-плански регион. Проценетата вредност […]