No Image

Првачињата од ООУ „Св.Климент Охридски“ наскоро ќе добијат свои униформи

October 1, 2019 Valeri Spasevski 0

Првачињата од делчевската деветолетка „Св.Климент Охридски“, наскоро ќе добијат свои униформи. Средствата за униформите, како што информираат од деветолетката се обезбедени од Буџетот на училиштето […]

No Image

Продолжува донирањето за доизградба на црквата „Св.Кирил и Методиј“ во Делчево

September 27, 2019 Valeri Spasevski 0

Продолжува донирањето за доизградба на собирниот храм ,,Св.Кирил и Методиј” во Делчево. Откако првата поголема парична донација пристигна од делчевскиот градоначалник, неговиот пример го следеа […]

No Image

Известување за прекин на водоснабдувањето на неколку улици во Делчево

September 25, 2019 Valeri Spasevski 0

Соопштение од ЈПКД ,,Брегалница” Почитувани корисници, Денес, 25 септември 2019 година, поради дефект на главната водоводна линија, прекин во водоснабдувањето ке има населението во населба […]