No Image

Преку програмата за работа на Источно-планскиот регион се реализираат проекти во висина од 4 милиони евра

September 11, 2020 Valeri Spasevski 0

Вкупно 31 проект во вредност од близу 4 милиони евра во моментот се реализираат преку Програмата за работа на Источно-планскиот регион. Драгица Здравева која раководи […]

No Image

Заменик градоначалникот на Штип, Јане Миланов е нов претседател на Советот за развој на Источно-планскиот регион

September 11, 2020 Valeri Spasevski 0

Заменик градоначалникот на Штип, Јане Миланов е нов претседател на Советот за развој на Источно-планскиот регион. Ова едногласно денес го одлучија сите членови на Советот […]

No Image

Поради зголемениот број случаи со Ковид-19 во Делчево и М.Каменица сомнителните лица кои нема да се тестираат ќе бидат казнети

September 7, 2020 Valeri Spasevski 0

Опуштање на граѓаните, не почитување на препораките и одбегнување на тестирање за присуство на Ковид-19. Ова според директорката на делчевскиот здравствен дом се трите главни […]

No Image

Владата во формирање го поздравува најавениот договор за решавање на проблемот со неисплатените плати во Баргала

August 28, 2020 Valeri Spasevski 0

Мандатарот на Владата во формирање Зоран Заев денес го поздрави изнаоѓањето начин за решавање на проблемот со неисплатените плати во штипска Баргала. Тој ги охрабри […]

No Image

Граѓаните на Берово на форум дадоа зелено светло за подобрување на условите во Детската градинка ,,23 Август”

August 25, 2020 Valeri Spasevski 0

Мнозинството граѓани денеска на четвртата форумска сесија одржана во Берово одлучија со средства од проектот „Зајакнување на општинските совети” да се реализира проект за подобрување […]