No Image

Поради асфалтирање сообраќајот на патниот правец Пехчево – Делчево се одвива со наизменичен режим на движење

June 25, 2019 Valeri Spasevski 0

Во тек е асфалтирањето на патниот правец од Делчево до Пехчево во должина од 10 километри.   Како што информираат од фирмата ГП ,,Гранит”, поради […]

No Image

Поради одроните сообраќајот над село Истибања се одвива по една сообраќајна лента

June 21, 2019 Valeri Spasevski 0

Сообраќајот на патниот правец  Македонска Каменица – Кочани, се одвива со потешкотии. Како што јавуваат возачи, една лента од сообраќајот поради одронетата карпа е блокирана, […]

No Image

Финишира проектот за отпочнување со работа на Едукативниот центар за безбедност и здравје при работа во ИПР

June 14, 2019 Valeri Spasevski 0

Денес во Делчево се одржа третата работилница, која што е дел од проектот „Едукативен центар за безбедност и здравје при работа во Источно-планскиот регион. Како […]

No Image

Едукативни работилници на НВО ,,КХАМ” за новиот закон за социјална заштита

June 13, 2019 Valeri Spasevski 0

Деновиве невладината организација КХАМ од Делчево одржа низа едукативни работилници на кои се разговараше за новиот закон за социјална заштита. Работилниците, како што информираа од […]