No Picture

КУД „Гоце Делчев“ успешно го претстави Пијанечкиот фолклор во Јалова, Турција

July 8, 2019 Valeri Spasevski 0

Членовите на Културно-уметничкото друштво „Гоце Делчев“ од Делчево, задоволни и среќни се вратија од Интернационалниот Фестивал за Фолклорни танци “ТУФАГ” и Меѓународниот натпревар во фолклорни […]

No Picture

Во Панчарево на Петровден

July 6, 2019 Valeri Spasevski 0

Се ближи празникот Петровден, ден кога жителите на Панчарево го слават својот соборен ден. Овој ден е посебен за семејството Трајановски кои организираат средби за […]