No Picture

Со отворање на нова црковна продавница, одбележан Св.Наум Охридски Чудотворец

July 3, 2019 Valeri Spasevski 0

Летниот празник на Свети Наум Охридски Чудотворец, денеска во Делчево беше одбележан со света арихерејска и божествена литургија со која чининачалствуваше митрополитот Брегалнички г.Иларион. Богослужбата […]

No Picture

Инцидент – хумореска, К.Николовски

April 22, 2019 Valeri Spasevski 0

Хумореска на нашиот сограѓанин  Крум Николовски, објавена на 1 јуни 1976 година во Студентски збор. Стојан, непосреден работник, вработен во земјоделскиот комбинат „Агросеме“, кој патем речено […]