No Picture

Во Панчарево на Петровден

July 6, 2019 Valeri Spasevski 0

Се ближи празникот Петровден, ден кога жителите на Панчарево го слават својот соборен ден. Овој ден е посебен за семејството Трајановски кои организираат средби за […]

No Picture

Со отворање на нова црковна продавница, одбележан Св.Наум Охридски Чудотворец

July 3, 2019 Valeri Spasevski 0

Летниот празник на Свети Наум Охридски Чудотворец, денеска во Делчево беше одбележан со света арихерејска и божествена литургија со која чининачалствуваше митрополитот Брегалнички г.Иларион. Богослужбата […]