No Image

Видео: Од свечената академија на ООУ Св.Климент Охридски”

December 7, 2019 Valeri Spasevski 0

Вечерва се одржа свечената академија по повод патрониот празник на деветолетката „Св.Климент Охридски“ од Делчево. Поздравен говор по повод патрониот празник имаше директорот на училиштето […]

No Image

Во Делчево по втор пат ќе се реализира кампањата „Денови на хуманост – дарувај со љубов“

November 28, 2019 Valeri Spasevski 0

По повод Светскиот ден посветен на лицата со попреченост, 3 Декември, Општина Делчево во партнерство со Здружението „Бравура кооператива“ и Дневниот центар за лица со […]

No Image

Петгодишнина на „Копачката“ во УНЕСКО

November 27, 2019 Valeri Spasevski 0

Здружението Фолклорна група „Копачка“, с.Драмче, Делчево денес ја одбележа петгодишнината од впишувањето на орото „Копачка“ на Репрезентативната листа на нематеријалното културно наследство на УНЕСКО. Одбележувањето […]