No Image

Промовирана стихозбирката „Градот“ од роднокрајниот автор Билјана Начовски

March 1, 2019 Valeri Spasevski 0

Вечерва во Делчево беше промовирана стихозбирката „Градот“ од поетесата Билјана Начовски. Промоцијата беше во организација на Јавната локална библиотека „Илинден“, чија директорка Билјана Петровска, истакна […]

No Image

Блиц разговор со Зорица Нушева – главен лик во „Господ постои, името и е Петрунија“

January 18, 2019 Valeri Spasevski 0

Делчево отсекогаш изобилувало со одлични таленти кои со тек на време прераснуваат во врвни мајстори на својот занает, достојно претставувајки го родниот град во Македонија […]