На ,,Ченгино Кале” реализирана 7-та планинарска акција од предизвикот ,,12 врвови”

June 2, 2020 Valeri Spasevski 0

Членовите на планинарското друштво ,,Трансверзалец” го искачија врвот Ченгино Кале со што ја реализираа 7-та акција во рамки на планинарскиот предизвик ,,12 врвови”. Активноста како […]

Делчевски планинари го искачија врвот „Ченгино Кале“

May 17, 2020 Valeri Spasevski 0

Седумчлена експедиција на планинарскиот-спортски клуб „Голак“ продолжи со искачување и промовирање на помалку познати места во Пијанечко-малешевскиот крај. Како што информира Љупчо Чучуковски, претседател на […]

Ремаркирана Националната патека Голак-Плачковица

May 10, 2020 Valeri Spasevski 0

Ремаркирана националната планинарска патека Голак-Плачковица. Ремаркирањето, како што информираше претседателот Љупчо Чучуковски, го извршија членови на Планинарскиот-спортски клуб ,,Голак”, согласно препораките за заштита од вирусот […]

Планинарите на ПСК „Голак“ ги посетија Тработивишки Кукуље

April 25, 2020 Valeri Spasevski 0

Шестчлена екипа на Планинарски спортски клуб „Голак“ од Делчево реализираше планинарски марш долг 11 километри до месноста Тработивишки Кукуље. Планинарскиот марш, како што информира претседателот […]

Новото раководство на ОФК „Малеш“ со нови сили за подем на фудбалот во Берово

March 5, 2020 Valeri Spasevski 0

Неодамна Општинскиот фудбалски клуб „Малеш“ доби ново раководство кое веднаш ги засука ракавите и започна активности за подобрување на состојбата во еден од најстарите фудбалски […]