Детската литература најбарана на почетокот на летото во ЈЛБ ,,Илинден” Делчево

July 2, 2024 delcevo365.mk 0

Јавната локална библиотека ,,Илинден” од Делчево ги сумира резултатите за литературата која се најмногу се изнајмува во установата. Меѓу најбараните изданија на почетокот на летото […]

На завршна приредба ученичката Елена Алексовска ја доби наградата за Првенец на генерацијата во ООУ ,,Св.Климент Охридски”

June 28, 2024 delcevo365.mk 0

Наставничкиот совет при ООУ ,,Св.Климент Охридски” за Првенец на генерацијата ја прогласи ученичката Елена Алексовска од IX-1 одделение. Таа како што се вели во објавата […]

По констатираните забелешки заврши санацијата на дел од оштетените улици во Делчево

June 28, 2024 delcevo365.mk 0

Заврши санацијата на дел од оштетените улици кои беа реконструирани по невремето со поплави што го зафати Делчево. Санацијата е направена по констатирани забелешки на […]