No Picture

Со низа активности во Делчево се славеа сесловенските просветители „Св.Кирил и Методиј“

May 24, 2019 Valeri Spasevski 0

Во Делечво денес се одржа научна трибина посветена на годишнината од смртта на најмаркантната личност од сесловенската историја, Константин Кирил Филозоф. Одбележувајќи 1150 години од […]

No Picture

ЕУ патувачкиот автобус во Делчево, општината со потенцијал за развој и поддршка од ЕУ фондовите

May 23, 2019 Valeri Spasevski 0

Во работна посета на Делчево денеска престојуваше амбасадорот на Кралството Холандија, Вилем Ваутер Пломп, а во рамките на кампањата на ЕУ, „ЕУ за тебе“ по […]