Берово лидер во проектите од Програмата за прекугранична соработка

November 26, 2020 Valeri Spasevski 0

Во општина Берово продолжува реализацијата на проекти преку Програмата за прекугранична соработка со Република Бугарија. Како општина лидер во реализацијата на прекуграничните проекти, беровскиот градоначалник […]

Делчевскиот градоначалник Трајковски со поддршка за кампањата против насилството врз жените

November 25, 2020 Valeri Spasevski 0

По неодамнешниот случај на обљуба врз жена во Делчево, а по повод Меѓународниот ден за елиминација на насилство врз жените Општина Делчево денес се придружи […]

Се одржа манифестацијата „Пијанечки бисери 2020“

November 25, 2020 Valeri Spasevski 0

Во Делчево се одржа манифестацијата „Пијанечки бисери“. Поради пандемијата и протоколите за организирање културни настани, годинава како што информираше директорот на Центарот за култура „Н.Ј.Вапцаров“, […]

Последна фаза од обновата на патот Делчево – Виница преку с.Бигла

November 24, 2020 Valeri Spasevski 0

Започна последната фаза од реконструкцијата на регоналниот патен правец Делчево – Виница преку село Бигла. Со градежните активности како што информираше градоначалникот на општина Делчево, […]