No Image

Видео: Делчевските советници ја одржаа првата седница во 2021 година

January 29, 2021 Valeri Spasevski 0

Делчевските советници на денешната 49-та седница донесоа одлука за доделување парична помош на Здружението на граѓани „ОБНОВА ГЛОБАЛ“ Струмица во износ од 60.000 денари. Средствата како што беше […]

No Image

Postolovski LTD продолжува со поддршката за РК „Делчево“ кој започна со подготовките за пролетниот дел од сезоната

January 25, 2021 Valeri Spasevski 0

Postolovski LTD од Делчево продолжува со поддршката на младите спортисти од Делчево. По многубројните донации во ракометот, фудбалот, кошарката и други спортови, повторно ги израдува […]

No Image

Инвестиции од 32,8 милиони денари во Делчево за рурален развој

January 25, 2021 Valeri Spasevski 0

Директорот на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, Никица Бачовски, заедно со градоначалникот на општина Делчево, Горан Трајковски, денеска направија увид на […]

No Image

Видео: Ќе се отстрануваат времено поставените објекти во централното градско подрачје во Делчево!?

January 23, 2021 Valeri Spasevski 0

Ќе се отстрануваат времено поставените објекти во центарот на Делчево. На последната онлајн средба како дел од креирањето на приоритетите за 2021 година, делчевскиот градоналник […]