No Image

Пропадна асфалтот на мост во населбата Стар Монопол. Надлежните со задолжение до изведувачот да го реши проблемот

January 4, 2021 Valeri Spasevski 0

Дождот денес предизвика проблеми за возачите кои гравитираат кон населбата Стар Монопол во Делчево. Проблемот е поради пропаѓање на асфалтот на дел од мост кој […]

No Image

Утврдени имињата на општинските стипендисти во Делчево

January 2, 2021 Valeri Spasevski 0

Комисијата за доделување ученички стипендии ја утврди листата ученици кои ќе добиваат ученички стипендии за учебната 2020/2021 година согласно со Конкурс за доделување ученички стипендии на одлични ученици од СОУ […]

No Image

Лекарите без посериозни интервенции за Новогодишната ноќ во Делчево

January 1, 2021 Valeri Spasevski 0

Мирна новогодишна вечер со една интервенција на Итната медицинска помош ја окарактеризира Новогодишната ноќ во Здравствениот дом во Делчево. Директорката на здравствен дом Марија Глигоровска […]

No Image

Трајковски и Маневски за Новогодишната ноќ во посета на дежурните служби

January 1, 2021 Valeri Spasevski 0

Традиционално и оваа година, делчевскиот градоначалник Горан Трајковски во придружба на претседателот на Советот, Драган Маневски ги посети дежурните служби чии вработени беа на своите […]