No Image

Поранешен ученик во делчевската гимназија донираше лап-топ компјутери за одлични ученици

January 18, 2021 Valeri Spasevski 0

Поранешниот ученик во делчевската гимназија Симона Стојановска донираше лап-топ компјутери на одлични ученици за полесно следење на он-лајн наставата во второто полугодие. Донацијата се реализира […]

No Image

Промовирано делото „Човекот кој ме хранеше сонце“ од роднокрајниот автор Бети Арсовска

January 16, 2021 Valeri Spasevski 0

Во Делчево вечерва промовирано делото „Човекот кој ме хранеше Сонце“ од роднокрајниот автор Бети Арсовска. Промоцијата ја организираше Јавната локална библиотека „Илинден“ чија директорка Биљана […]

No Image

Промоција на книгата „Човекот кој ме хранеше Сонце“ на роднокрајниот автор Бети Арсовска в сабота во Делчево

January 14, 2021 Valeri Spasevski 0

Промоција на книгата „Човекот кој ме хранеше Сонце“ на роднокрајниот автор Бети Арсовска Датум – 16.01.2021 (сабота) Место – читалната на ЈЛБ„Илинден“ Време – 17 […]

No Image

Сообраќајот од Делчево за Скопје пренасочен преку Бигла, за тешки товарни возила и автобуси преку Берово

January 12, 2021 Valeri Spasevski 0

Поради поголемите одрони кои се наоѓаат на патот Кочани – М.Каменица, сообраќајот од Делчево кон Скопје за лесни возила се пренасочува преку патот Делчево – […]