No Image

Распишан конкурсот за пријавување на кандидати за спроведување на попис на населението, домаќинствата и становите во РСМ, во 2021 година

February 23, 2021 Valeri Spasevski 0

Врз основа на член 7 од Правилникот за утврдување на начинот и поблиските услови за именување на членови на комисиите за пописните реони и селекција […]

No Image

Потпишан договорот за подобрување на социјалните услуги кај возрасни лица со посебни потреби во Делчево

February 23, 2021 Valeri Spasevski 0

Градоначалникот на Општина Делчево, Горан Трајковски, денеска со министерката за труд и социјална политика, Јагода Шахпатска, го потпиша Договорот за грант за развој на социјалните […]

No Image

На среќата на делчевци и нема крај: Пријателите им подариле грепки вредни нов „еко-скутер“

February 22, 2021 Valeri Spasevski 0

На среќата на делчевци им нема крај. Откако минатата недела во продажното место на Тобако ПЕКЕ, инаку подружница на „Смартекс“, беа изгребани 100.000 денари, денес […]

No Image

Одржана панел дискусија во Берово како дел од караванот ,,Учи паметно, работи стручно”

February 22, 2021 Valeri Spasevski 0

Министерката за образование и наука, Мила Царовска денеска во Берово имаше продуктивна консултативна средба со претставници од локални компании, општините и средните стручни училишта од […]

No Image

Врвот ,,Сараево” и ,,Мехмедов Бор” над Стар Истевник, искачен од планинарите од ПСК ,,Голак”

February 21, 2021 Valeri Spasevski 0

Планинарите од ПСК ,,Голак” продолжуваат со своите патешествија во малку познати места во Пијанечкиот регион. Денес, придржувајќи се на мерките за Ковид-19 реализираа 13 километарска […]