No Image

Во Делчево доделени наградите од литературниот конкурс „Јазикот е мојата татковина“

February 19, 2021 Valeri Spasevski 0

Во Делчево доделени наградите од литературниот конкурс „Јазикот е мојата татковина“. Конкурсот кој го организираше Јавната локална библиотека „Илинден“ од Делчево е дел од одбележувањето […]

No Image

Се бара начин за изнаоѓање соодветен простор за потребите на пензионерите од селските населби во Берово

February 19, 2021 Valeri Spasevski 0

Пензионерите од селските населби во беровско бараат соодветен простор за одржување на пензионерски средби и состаноци. Ова е главната констатација од одржаната седница на Здружението на пензионери […]

No Image

Левица: СДС и ДПНЕ освен партиски пазарлаци, ништо не направија за Делчево

February 19, 2021 Valeri Spasevski 0

Минатонеделните партиски препукувања помеѓу раководствата на СДСМ и ВМРО ДПМНЕ наидоа на реакција кај членството на партијата Левица и нивното партиско ракововодство во Делчево. Според […]

No Image

Поддршка од 1,2 милиони денари за спортски здруженија, клубови и граѓански здруженија

February 18, 2021 Valeri Spasevski 0

Општина Делчево ги објави јавните повици за доделување финансиска помош во категориите спорт и граѓански сектор. Годинава од општинскиот буџет, како што информираше Даниела Такева, […]