No Image

Во тек кампањата „Стоп за блокирање на корисници на гарантиран минимален приход“

March 31, 2021 Valeri Spasevski 0

Делчевската невладина организација КХАМ започна со спроведување на кампањата ,,Стоп за блокирање на корисници на гарантиран минимален приход”. Целта како што информираше координаторот Зоран Биковски […]

No Image

Видео: Купопродажен договор за продажба на градежно земјиште во Берово, тема на прес конференции на ОК ВМРО ДПМНЕ и градоначалникот Звонко Пекевски

March 31, 2021 Valeri Spasevski 0

Прес конференцијата на Елеонора Рашковска од Општинскиот комитет на ВМРО ДПМНЕ Берово: Одговор на градоначалникот на Берово, Звонко Пекевски:

No Image

Во делчевските деветолетки распределена донацијата од лап-топи од организацијата „Македонија 2025“

March 31, 2021 Valeri Spasevski 0

Во двете делчевски деветолетки денес дистрибуирани лап-топите донирани од организацијата „Македонија 2025“, а се наменети за учениците кои не се во можност да следат он-лајн […]

No Image

Мини саем на книги во Делчево

March 30, 2021 Valeri Spasevski 0

Јавната локална библиотека „Илинден“ организира мини-саем на книги. Директорката Биљана Петровска информираше дека на истиот ќе учествуваат 3 издавачки куќи, а поводот е одбележувањето на […]