Тренчовски: Општината активно работи на подобрување на енергетската ефикасност во Пехчево

March 6, 2021 Valeri Spasevski 0

По повод Меѓународниот ден на енергетската ефикасност, градоначалникот на Општина Пехчево ги презентираше реализираните проекти при што истакна дека Општина Пехчево во изминатиот период има […]

Пекевски: Подобрена енергетската ефикасност во повеќе институции и установи во Берово

March 5, 2021 Valeri Spasevski 0

По повод Меѓународниот ден на енергетска ефикасност, а со цел презентирање на проектите за заштеда на енергија преку подобурвање на енергетската ефикасност во пвовеќе институции […]

Вкупно 56 крвни единици собрани во рамки на крводарителската акција во Делчево

March 4, 2021 Valeri Spasevski 0

Вкупно 56 крвни единици собрани во рамки на денешната крводарителска акција со хуманите граѓани од Делчево. Крводарителот Дарко Гоцевски иако почнал случајно да дарува крв, […]

Услугите на делчевскиот физиотерапевт Живко Димитровски на располагање на македонската футсал репрезентација

March 3, 2021 Valeri Spasevski 0

Услугите на делчевскиот физиотерапевт Живко Димитровски повторно се на располагање на македонската футсал репрезентација. Димитровски во кусиот разговор информираше дека моментално репрезентативците се наоѓаат во […]

Доделени решенијата за парична поддршка на општинските стипендисти

March 3, 2021 Valeri Spasevski 0

Во Делчево доделени решенијата на корисниците на средношколски и студентски стипендии за учебната и студиската 2020/2021 година. Годинава, општината додели 24, од предвидените 28 стипендии, од […]