СРД „Брегалница“ ја продолжи традиционалната акција за порибување на река Брегалница со поточна пастрмка

March 10, 2021 Valeri Spasevski 0

Реализирана традиционалната акција за порибување на река Брегалница во Делчево. Активноста која се одвиваше во присуство на претставници од надлежниот инспекторат, ја реализираше Спортско-риболовното друштво […]

Почетокот на градежната сезона ги забрза проектите предвидени за реализација во Берово

March 9, 2021 Valeri Spasevski 0

Почетокот на градежната сезона ги забрза плановите за проектите предвидени за реализација во Берово во тековната 2021 година. Како е ден од најприроритетните со кој […]

Делчевската полиција дел од активноста „Биди горда што си безбеден возач“

March 8, 2021 Valeri Spasevski 0

Во Делчево спроведена едукативна превентивна акција за почитување на жената како рамноправен учесник во сообраќајот. Активноста како што информираше Марија Аџиска од Полициското одделение за […]

Делчевскиот прволигаш поразен во ракометната плеј-аут пресметка со РК „Преспа“

March 6, 2021 Valeri Spasevski 0

Во прволигашки ракометен „плеј-аут“ натпревар екипата на РК „Делчево“ поразена од ракометарите на РК „Преспа“ со 23:28. Во изедначен натпревар гостите благата предност ја создадоа […]