Семејството Салиеви од Делчево бараат поддршка од државата за решавање на нивниот статус со домувањето

August 16, 2022 Valeri Spasevski 0

Немањето сопствен дом и прибежиште каде да ја поминат претстојната зима е голем проблем со кој се соочува делчевецот Зекимерем Салиев и неговите 4 деца. […]

Младински планинарски камп во организација на ПСК ,,Голак”

August 15, 2022 Valeri Spasevski 0

Во Делчево заврши летната основна планинарска школа во рамки на Младинскиот планинарски камп ,,Голак 2022″. Активноста се реализираше преку младинската секција на Планинарскиот спортски клуб […]

Ден на дијаспората по 7. пат кај манастирско-туристичкиот комплекс ,,Еленец”

August 13, 2022 Valeri Spasevski 0

Во каменичкото село Цера и манастирско-туристичкиот комплекс Еленец, денес се одржува 7-та по ред манифестација Ден на дијапспората. Настанот е во организација на Културно-информативниот центар […]

Продолжува поддршката за младите таленти Мила Сугарева и Горјан Малешевски по објавата на ЈЛБ ,,Илинден”

August 12, 2022 Valeri Spasevski 0

Објава на ЈЛБ ,,Илинден”: Она што го прави ЈЛБ „Илинден“ – Делчево околу поддршката и промоцијата на наши млади луѓе, талентирани и креативни, дава резулати. […]

Делчевската библиотека со активност за поддршка на младите таленти Мила Сугарева и Горјан Малешевски

August 11, 2022 Valeri Spasevski 0

Јавната локална библиотека „Илинден“ Делчево, секогаш ги поддржувала и ќе ги поддржува сите наши млади луѓе, наши деца кои се талентирани, способни, кои творат, создаваат, […]

Повторно се активира донаторската сметка за пожарникарите од Пехчево и Малешевијата

August 7, 2022 Valeri Spasevski 0

Повторно се активира сметката за донации, по пожарите кои минатата година го зафатија Пехчевскиот регион и Малешевијата. Акцијата е продолжение на иницијативата на Глигор Теохаров, […]