Атанасовски: Поради нестабилно мнозинство во Советот, доведено во прашање функционирањето на Општината

August 24, 2022 Valeri Spasevski 0

Поради нестабилно мнозинство во општинскиот Совет,  доведено во прашање функционирањето на Општината. Ова го потврди градоначалникот на Општина М.Каменица, Димчо Атанасовски, кој во своето обраќање […]

Активности под мотото „Заедно за еден поинаков прв училишен ден“

August 24, 2022 Valeri Spasevski 0

Под мотото „Заедно за еден поинаков прв училишен ден“, традиционално и годинава на почетокот на учебната година, ЈЛБ„Илинден“-Делчево и Општина Делчево, подаруваат училишен прибор или […]

Во М.Каменица промовиран проектот „Еднаквоста, носи напредок“

August 23, 2022 Valeri Spasevski 0

Во Македонска Каменица се одржа прес-конференција во рамки на  проектот „Еднаквоста, носи напредок“ чија главна цел е „Унапредување на родовата еднаквост преку воведување на родово еднакво буџетирање […]

Во Делчево промовирано делото „Патот до себе“ од роднокрајниот автор Душко Ивановски

August 19, 2022 Valeri Spasevski 0

Вечерва во Делчево промовирано делото „Патот до себе“ од роднокрајниот автор Душко Ивановски.  Биљана Петровска директор на Јавната локална библиотека Илинден која ја организираше промоцијата […]