Домот за стари лица во Берово ќе го проширува капацитетот за нови 28 корисници

September 26, 2022 Valeri Spasevski 0

Градоначалникот на Берово денеска потпиша договор за соработка, со Министерството за труд и социјална политика, за реконструкција и адаптација на Домот за стари лица „д-р.Иван […]

СТОРИЈА: Работата на Пијанечкиот Цепенков, овековечена преку ,,Соба на Димитар Узунски за културното наследство на Пијанец”

September 25, 2022 Valeri Spasevski 0

„Ви ги давам срцето и душата”, биле зборовите на Димитар Узунски кога ја предаваше документацијата на експертите што го бранеа орото „Копачката“ во Унеско.Голем е […]

Промовирана „Собата на Димитар Узунски за културното наследство на Пијанец“

September 23, 2022 Valeri Spasevski 0

Во делчевското село Тработивиште промовирана „Собата на Димитар Узунски за културното наследство на Пијанец“, како носечки проект на Здружението Фолклорна група Копачка, с. Драмче Делчево […]

Втор ден од престојот на ученици од СОУ ,,М.М.Брицо” во Стара Загора преку програмата Еразмус

September 20, 2022 Valeri Spasevski 0

Втор ден од престојот на нашите ученици во Стара Загора преку програмата Еразмус+.Денес со учениците од струката Хемија и технологија имавме работна сесија во Министерството […]

,,Вози одморен”, превентивно-едукативна кампања на Граничен премин Делчево

September 20, 2022 Valeri Spasevski 0

Денеска на Граничниот премин Делчево, полициски службеници од Полициската станица за гранични проверки и граничен надзор Делчево – Регионален центар за гранични работи Исток и […]

Во беровско Митрашинци одбележани 78 години од создавањето на 50 Народна ослободителна дивизија

September 19, 2022 Valeri Spasevski 0

Во беровско Митрашинци, одбележани 78 години од формирањето на 50-тата Дивизија на НОВ И ПОМ и 14-тата младинска ударна бригада ,,Димитар Влахов”. На одбележувањето присуствуваше […]