Пекевски: Планирано асфалтирање на улица „Илинденска“ и урбанизирање на мегданот на село Ратево

August 14, 2023 Valeri Spasevski 0

Градоначалникот на Берово, Звонко Пекевски оствари средба со жителите од село Ратево. Теми на средбата како што информираше на неговиот фејсбук профил беа планираната реконструкција […]

Ученици од Делчево на противпожарен камп во Словенија

August 14, 2023 delcevo365.mk 0

Осум ученици од основните училишта од Делчево заедно со градоначалникот, Горан Трајковски и претставници од Територијалната противпожарна единица присуствуваат на 20 интернационален противпожарен камп во […]

Ден на дијаспората во с. Цера, иселениците со годишниот внес на пари ја зголемуваат економската стабилност на државата

August 13, 2023 Valeri Spasevski 0

Македонските иселеници во буџетот внесуваат околу 800 милиони евра и како такви се дел од економската стабилност на државата. Ова како податок го сподели директорот на […]

Здружението Малешевци за Малешевијата се приклучува кон поддршката за справување со поплавите во Словeнија

August 9, 2023 Valeri Spasevski 0

Здружението Малешевци за Малешевијата се приклучува кон поддршката за справување со поплавите во Словeнија. Упатуваат апел сите кои сакаат да помогнат да го сторат тоа […]

Се подобрува патниот пристап до земјоделско земјиште во туристичката населба Абланица во Берово

August 5, 2023 Valeri Spasevski 0

Во Берово започна реконструкцијата на  локален пат, за пристап до земјоделско земјиште до туристичката населба Абланица. Со проектот како што информираа од Општината ќе  се […]