Презентиран нацрт-извештајот за статусот на шумата по пожарите во Пијанец и Малеш во 2021 година

May 26, 2022 Valeri Spasevski 0

Денеска во Делчево се одржа првата работилница на која беше презентиран нацрт-извештајот за статусот на шумата зафатена од пожари во Пијанечко-малешевскиот регион во 2021 година. На настанот […]

Во присуство на семејството на загинатиот Жан Кофол пуштена во употреба новоизградената улица која го носи неговото име

May 25, 2022 Valeri Spasevski 0

Со многу емоции и тага денеска во Берово е пуштена во употреба новоизградената улица ,,Жан Кофол”. Улицата е именувана по прерано загинатиот пожарникар од Словенија, […]

Одржана завршна конференција на прекуграничниот проект за одржливо користење на еко-системските услуги во планинските региони

May 22, 2022 Valeri Spasevski 0

Викендов на 21 и 22 мај 2022 година во хотел Тера комплекс – Разлог се одржа завршна конференција на проектот „Градење капацитети за одржливо користење […]

Тренчевска: Малиот групен дом во Берово е успешна приказна за децата без родители

May 21, 2022 Valeri Spasevski 0

Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска заедно со градоначалникот Звонко Пекевски и поранешната министерка Јагода Шахпаска денес во Берово посети неколку установи од социјална […]