No Image

Општина Делчево дел од завршниот настан за ЕУ ИПА грантовите за рурална инфраструктура

September 10, 2019 Valeri Spasevski 0

Денес во Клуб на Пратеници се одржа завршниот настан за ЕУ ИПА грантовите за рурална инфраструктура.   Седумдесет локални самоуправи меѓу кои и Општина Делчево, […]

No Image

Регионот ќе добие формална мрежа за безбедност и здравје при работа

September 10, 2019 Valeri Spasevski 0

Регионалниот центар за застапување од Делчево како имплементатор на проектот „Едукативен центар за БЗР во Источен плански регион“ ја започнува иницијативата за формирање Регионална мрежа […]

No Image

Со поддршка на АППТ ќе се промовираат туристичките атракции во Берово и Пехчево

September 10, 2019 Valeri Spasevski 0

Директорот на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот Љупчо Јаневски, денес оствари средба со градоначалниците на општините Берово и Пехчево, Звонко Пекевски и Драган […]

No Image

Во Делчево одржана работилница од проектот за подобрување на работничките права и подобра бизнис-клима

September 6, 2019 Valeri Spasevski 0

Формирање економски совет по кој ќе се следат прекршувањата на работничките права е главниот заклучок од одржаната работилница која со граѓаните и претставници на бизнис-секторот […]

No Image

Локализиран пожарот во Беровско

September 4, 2019 Valeri Spasevski 0

Локализиран пожарот кој вчера попладне го зафати атарот на селата Мачево, Будинарци и Владимирово. Според информациите на Владо Клинчарски, раководител на ЈП „Македонски шуми“- подружница […]

No Image

Голем пожар во Беровско

September 3, 2019 Valeri Spasevski 0

Околу 100 луѓе од месното население го гаснат пожарот, кој доцна попладне избувна на потегот помеѓу селата Будинарци, Мачево и Владимирово. Како што информираат од […]

No Image

Претседателот Пендаровски се сретна со граѓани, производители на мед и рудари во Македонска Каменица

August 28, 2019 Valeri Spasevski 0

Пo повод трите значајни обележја на Македонска Каменица, денот на градот, денот на рударите и празникот Успение на Пресвета Богородица, која е заштитничка на општина […]