No Image

Нови вработувања за решавање на проблемот со недостиг на технички персонал во амбулантите

June 4, 2019 Valeri Spasevski 0

Најавата на Министерството за здравство за стимулирање на лекарите и создавање услови за нови вработувања ја подгрева надежта дека и во Делчево и Македонска Каменица […]

No Image

Ќе се уредуваат планинарски патеки до туристички локалитети во делчевскиот регион

June 3, 2019 Valeri Spasevski 0

Планинарскиот спортски клуб „Голак“ и огранокот ПСК „Сосна“ од Берово, започнуваат активност за уредување и поставување на планинарска патека на планината Средна, како и за […]

No Image

Градежни активности за подобрување на патната инфраструктура во Берово

May 29, 2019 Valeri Spasevski 0

Со крпење на ударните дупки во централното градско подрачје, во општина Берово започнаа активностите за рехабилитација на патната инфраструктура во градот. Активностите, како што соопштија […]

No Image

Пристапноста до објекти – најголем проблем на лицата со попреченост!

May 25, 2019 Valeri Spasevski 0

Во Делчево денес се одржа втората работилница во рамки на проектот „Попреченоста е прашање на перцепција“. Организатор на настанот е здружението „Мобилност“, меѓуопштинско здружение за […]