Роднокрајниот автор Влатко Ситновски ја издаде збирката поезија ,,Три точки”

January 1, 2022 Valeri Spasevski 0

Роднокрајниот автор Влатко Ситновски ја издаде збирката поезија ,,Три точки” . Издавач на делото е ,,Студентски сервис”, а илустрациите се на Софија Ситновска. Делото содржи […]

Новогодишни активности на мото-клубот „ЕНДУРО ТИМ“ од Делчево

January 1, 2022 Valeri Spasevski 0

Делчевскиот мото-клуб „Ендуро“ со доделување новогодишни пакетчиња на најмалите и мото-дефиле им ја честитаа Новата 2022 година на граѓаните на Делчево. Како што информираше претседателот […]

Рецептот на Зафирови од Виница секојдневна наслада за љубителите на бели пецива во италијанското гратче Канели

December 31, 2021 Valeri Spasevski 0

Великодушноста и благословеноста на Зафирови од Виница е репцептот за среќа кој го нуди нивниот ресторан ,,Зафир” лоциран во Италијанското гратче Канели, а кој секојдневно […]

Делчевскиот советник Иван Гоцевски го донираше советничкиот паушал за потребите на Дневниот центар

December 30, 2021 Valeri Spasevski 0

Делчевскиот советник Иван Гоцевски го донираше советничкиот паушал за потребите на Дневниот центар за лица со посебни потреби од Делчево. Средствата од советничките паушали тој […]

Литературен конкурс по повод 150 години од раѓањето на великанот Гоце Делчев

December 29, 2021 Valeri Spasevski 0

Јавната локална Библиотека „ Илинден“ од Делчево распиша Литературен конкурс на тема ,,Гоце – наша ѕвезда водилка”. Конкурсот како што информира директорката Билјана Петровска е […]

Миле Ѓорѓијоски автор на првата книга со детски афоризми ,,Палави афоризмичиња”

December 28, 2021 Valeri Spasevski 0

Излезе од печат првата книга со детски афоризми „Палави афоризмичиња“ од познатиот сатиричар Миле Ѓорѓијоски. Рецензент на книгата е познатиот писател Киро Донев, кој за […]

Китански: Турската заедница значаен дел од македонското мултиетничко општество

December 21, 2021 Valeri Spasevski 0

Градоначалникот на Општина Пехчево, Александар Китански, на припадниците на турската заедница во Република Македонија им го честита 21 декември, Денот на одбележувањето на наставата на […]

Љубовта кон олдтајмерите на Лоренцо и Јуре ги зближија општините Делчево и Чрномељ

December 17, 2021 Valeri Spasevski 0

Дека заедничките интереси спојуваат луѓе од различни држави, а притоа овозможуваат пријателства кои ќе траат со години покажува случајот на делчевецот Лоренцо Трајановски и словенецот […]