No Image

На врвот „Руен“ се одржува традиционалната Меѓугранична средба „Балкан без граници“

June 30, 2019 Valeri Spasevski 0

Врвот „Руен“ и годинава беше зборното место на планинарите од Македонија и Бугарија кои учествуваа на традиционалната Меѓугранична средба „Балкан без граници“. Средбата која по […]

No Image

Презентирана работната верзија на Стратегијата за родова еднаквост за општините Делчево, Берово и Пехчево

June 28, 2019 Valeri Spasevski 0

Преку заедничка стратегија, општините Делчево, Берово и Пехчево ќе ги рушат стереотипите за родовата еднаквост помеѓу мажите и жените. Според Бети Толевска од невладината „КХАМ“, […]

No Image

Делчевските волонтери вежбаа укажување прва помош при повреди во планина

June 27, 2019 Valeri Spasevski 0

Во организација на Општинската организација на Црвен крст Делчево, а во соработка со планинарскиот клуб „Голак“, денес кај комплексот „ Езеро Сандански“, се спроведе заедничка […]

No Image

Поради асфалтирање сообраќајот на патниот правец Берово – граничен премин ,,Клепало” забранет за сообраќај

June 27, 2019 Valeri Spasevski 0

Поради започнување на активностите за асфалтирање, од денес државниот пат Берово-граничен премин Клепало, ќе биде забранет за сообраќај за моторни возила. Забраната, како што информираат […]