No Image

Спортски викенд во Делчево

October 26, 2019 Valeri Spasevski 0

Кошарка и ракомет се спортовите кои делчевчани како понуда ги имаат денес и утре во спортската сала ,,Методи Митевски – Брицо” во Делчево. Спортската понуда […]

No Image

Палеонтолошкиот локалитет Стамер прогласен за природна реткост

October 25, 2019 Valeri Spasevski 0

Откако Палеонтолошкиот локалитет Стамер кај Делчево стана значаен локалитет на Светската палеонтолошка карта, со одлука на Министерството за животна средина, а согласно Законот за заштита […]

No Image

Ново возило за секторот Водовод и Канализација во делчевското комунално претпријатие

October 25, 2019 Valeri Spasevski 0

По три децении, набавено ново возило за потребите на секторот Водовод и Канализација во делчевското комунално претпријатие. Како што информираше директорот Стојче Стојковски, возилото е […]

No Image

Заеднички активности на ЈЛБ „Илинден“ и ОЈУДГ „Весели цветови“ по повод Месецот на книгата

October 24, 2019 Valeri Spasevski 0

Денес со низа активности во Јавната локална библиотека „Илинден“  беше одбележан Месецот на книгата. За таа цел како што информираше директорката Билјана Петровска во одбележувањето […]