No Image

Македонија и Бугарија со заеднички активности на тема „Остани чист, кажи НЕ на корупцијата“

October 23, 2019 Valeri Spasevski 0

На граничниот премин Делчево-Станке Лисичково денес се реализираа заеднички активности како дел од соработката на Министерствата за внатрешни работи на Македонија и Бугарија како дел […]

No Image

Денот на Македонската револуционерна борба одбележан во Делчево

October 23, 2019 Valeri Spasevski 0

Со пригодна свеченост, Општина Делчево денеска го чествуваше Денот на македонската револуционерна борба. По тој повод, членовите од Културно уметничкото друштво „Гоце Делчев“ од Делчево, […]

No Image

Во Делчево започнаа активностите од кампањата „Да ги заштитиме децата во сообраќајот“

October 22, 2019 Valeri Spasevski 0

Општинскиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата Делчево во соработка со општинските основни училишта „Св.Климент Охридски“ и „Ванчо Прке“, детската градинка „Весели Цветови“ и […]

No Image

Во Делчево и Македонска Каменица се одржа натпреварот „Млади библиотекари“

October 22, 2019 Valeri Spasevski 0

Во просториите на читалната при Јавната локална библиотека „Илинден“, денес во Делчево се одржа натпреварот „Млади библиотекари“ . На настанот како што информираше директорката Билјана […]