НВО ,,КХАМ” по 12 пат се вклучува во одбележувањето на Европската недела на имунизација

April 30, 2022 Valeri Spasevski 0

Невладината организација ,,КХАМ” од Делчево започна со реализирање на предвидените активности во рамки на одбележувањето на Неделата на имунизација. Примарна цел на активностите со кои […]

Општина Берово се вклучува во реализацијата на кампањата „ Мојот данок, за мојата општина”

April 30, 2022 Valeri Spasevski 0

Општина Берово се вклучува во реализацијата на кампањата „ Мојот данок, за мојата општина”. Како партнерска општина од проектот на УСАИД, надлежните очекуваат зајакнување на […]

Македонскиот тим со солиден пласман на Светскиот пица шампионат во Рим

April 28, 2022 Valeri Spasevski 0

Македонскиот пица тим имаше солидно претставување на Светскиот шампионат во подхтовување пица без граници во Рим, Италија. На настанот покрај светски најпознатите Давиде Чивитело Тичијано […]

Советот за развој на Источно-плански регион во Делчево усвои важни одлуки од регионално значење

April 28, 2022 Valeri Spasevski 0

Делчево денес беше домаќин на 6-тата седница на Советот за развој на Источно-плански регион. На седницата присуствуваа градоначалнниците на општините кои потпаѓаат под Источно-планскиот регион, […]