,,Велигденско шаренило” оваа сабота во М.Каменица

April 21, 2022 Valeri Spasevski 0

Културно-информативниот центар ,,Романса” и Културно-уметничкото Друштво „Вера Јоциќ“ од М.Каменица по повод Велигденските празници организираат фолкорна смотра „Велигденско шаренило“.Како што информираат од Културно уметничкото друштво […]

Донација од советникот Иван Гоцевски за потребите на новата сензорна соба во ООУ ,,Св.Климент Охридски”

April 20, 2022 Valeri Spasevski 0

Објава на советникот Иван Гоцевски: 🍀НАШЕТО НАЈУБАВО УЧИЛИШТЕ🍀 Деца низ целиот свет се исклучени од училиштата и од образовниот систем заради попреченост, раса, јазик, религија, […]

Иницијатива за збратимување на Делчево и општина Кемалпаша

April 20, 2022 Valeri Spasevski 0

Општина Делчево отпочна иницијатива за збратимување со општина Кемалпаша од Р. Турција. Иницијативата е договорена на заедничката средба на градоначалникот на Општина Делчево, Горан Трајковски […]

Поради дефект на главна водоводна цевка во прекин згрижувањето на дечињата во главниот објект 2 на градинката ,,Весели Цветови” во Делчево

April 20, 2022 Valeri Spasevski 0

Поради пукање на главна водоводна цевка, од вчера во градинката ,,Весели Цветови” во Делчево во прекин е згрижувањето на деца во главниот објект 2. Како […]