Левица Делчево поднесе иницијатива за помош на бранителите од воениот конфликт во 2001

April 26, 2023 delcevo365.mk 0

Денес членот на советот Тони Стаменковски кој е дел од политичката партија Левица-Делчево до претседателот на советот на општината поднесе иницијатива за помош на бранителите […]

Одобрени нови 1,5 милиони швајцарски франци за финализирање на проектот „Подобрување на водоснабдувањето на Делчево“

April 26, 2023 Valeri Spasevski 0

Одобрени нови 1,5 милиони швајцарски франци за финализирање на проекотот „Подобрување на водоснабдувањето на Делчево“. Одлуката за проширување на буџетот на проектот ја донесе СЕКО-Берн […]

ЈЛБ ,,Илинден” ги донираше собраните средства од Велигденската изложба

April 26, 2023 Valeri Spasevski 0

Средствата соберени од „Велигденската изложба“ 2023, ЈЛБ„Илинден“ – Делчево ги донираше за најмалите во детската градинка „Весели цветови“. За трите групи во јаслите, библиотеката подари […]

Сара Ангелова финалист на 10-тото јубилејно издание на Меѓународниот фестивал ,,Литературни искри”

April 25, 2023 Valeri Spasevski 0

Сара Ангелова, ученичка во СОУ ,,М.М.Брицо” Делчево е меѓу десетте најдобри учесници на Меѓународниот фестивал Литературни Искри кој по јубилеен 10-ти пат се одржа во […]

Преку Програмата за развој на заедницата Градскиот парк во Делчево ќе добие енергетски ефикасно осветлување

April 25, 2023 Valeri Spasevski 0

Во Делчево потпишан Меморандум за соработка за формализирање на соработката помеѓу Мрежата за рурален развој на Северна Македонија со партнерот Локална акциска група Малеш-Пијанец и […]