Припадничките на понежниот пол најактовни на денешната крводарителска акција во Делчево

April 6, 2023 Valeri Spasevski 0

Припадничките на понежниот пол ,,рамо до рамо” со мажите крводарители денес неа меѓу најактивните учесници на крводарителската акција во Делчево, во чии рамки беа собрани […]

Завршна презентација од проектот ,,Одговорни пред одговорностите” во Делчево

April 4, 2023 Valeri Spasevski 0

Во Делчево одржана завршна презентација од проектот ,,Одговорни пред одговорностите” во чии рамки во изминатиот период беше реализирана иницијативата ,,Го сакам Голак”. Настанот го организираше […]

Одржан општинскиот натпревар ,,Млади библиотекари”

April 3, 2023 Valeri Spasevski 0

ЈЛБ„Илинден“-Делчево го спроведе општинскиот натпревар„Млади библиотекари“2023 година. Во читалната на библиотеката 8 ученици од двете основни училишта во градот:Јована Петровска,Теона Митевска,Моника Георгиевска и Валерија Миладинова […]