Лицата со попреченост од Делчево вклучени во проект на НУЦК ,,Н.Ј.Вапцаров” ,,Новогодишна магија”

December 3, 2022 delcevo365.mk 0

По проект на Националната установа Центар за култура ,,Никола Јонков – Вапцаров” во Делчево се одржа Ликовна работилница на тема ,,Новогодишна магија”. Работилницата се реализира […]

Во Македонска Каменица отворена Младинската ликовна колонија ,,Св.Пантелејмон 2022″

November 28, 2022 Valeri Spasevski 0

Во Македонска Каменица отворена Младинската ликовна колонија ,,Св.Пантелејмон 2022″. Настанот е во организација на Културно-информативниот центар ,,Романса” од каде информираа дека колонијата се реализира во […]

Одржана работилница на тема ,,Заштита на авторските права на интернет”

November 22, 2022 Valeri Spasevski 0

Во Делчево одржана работилница на тема „Заштита на авторските права на интернет и предизвиците на авторското право во време на забрзана дигитализација и модерните технологии“. […]

ЈЛБ ,,Илинден” Делчево го одбележа Меѓународниот ден на правата на детето

November 21, 2022 Valeri Spasevski 0

ЈЛБ„Илинден“-Делчево заедно со учениците од ООУ„Св.Климент Охридски“ и Верица Боинска,наставник по граѓанско образование, денес го одбележува Меѓународниот ден на правата на детето.По тој повод библиотеката […]

Македонска Каменица се збратимува со италијанските општини Рикалдоне, Касине и Аличе Бел Коне

November 20, 2022 Valeri Spasevski 0

Додека училиштата во Македонија се празнат, Европа широко ги отвара вратите на нашите луѓе каде започнуваат нов сигурен и безбеден живот. Така денес во Италија […]

Во Пехчево отворена осмата самостојна изложба од авторот Драган Кузманоски

November 15, 2022 Valeri Spasevski 0

Во Пехчево отворена осмата самостојна изложба на слики од авторот Драган Кузманоски.  Неговите дела се изложени во просториите на Домот на културата ,,Јане Сандански” Пехчево […]

Изложба на пирографски и копаничарски дела на Ѓорѓи Џабирски во организација на ЈЛБ „Илинден“ Делчево

November 11, 2022 Valeri Spasevski 0

Во Делчево отворена изложба на пирографски и копаничарски дела од авторот Ѓорѓи Џабирски. Неговите дела се изложени во фоајето на библиотеката „Илинден“ во Делчево, која […]

Привршува уредувањето на црквата Св.Великомаченик Димитриј во делчевското село Габрово

November 8, 2022 Valeri Spasevski 0

Привршува уредувањето на црквата Св.Великомаченик Димитриј во делчевското село Габрово. Откако со поддршка на иселениците црквата целосно беше изградена, како што информираше иселеникот Зора Димитровска […]