No Image

Дваесетина планинари од Пијанец во посета на локалитетот „Калата“

October 29, 2018 Valeri Spasevski 0

Група од дваесетина планинари, од Делчево, Берово и Македонска Каменица, членови на планинарскиот-спортски клуб Голак од Делчево ја реализираа планинарско-рекреативна маршрута до локалитетот ,,Калата” кој […]

No Image

Претседателот на ПСК „Голак“ дел од обуките за поставувач на рекреативна планинарска патека – маркацист

October 23, 2018 Valeri Spasevski 0

Се реализираше првиот дел од првата обука за поставувачи на рекреативни планинарски патеки – маркацисти. Како што информираше Љупчо Чучковски, кој како претседател на планинарски […]