No Picture

Трагачите по парадокси претставени пред белградскиот крем на афоризмот

December 23, 2019 Valeri Spasevski 0

Во големата сала на друштвото на писатели на Србија, промовирано третото издание од едицијата Балкански афоризми насловено „Трагачи по парадокси“ од афористичарот Миле Ѓорѓијоски. Промоторите […]

No Picture

Во Пехчево започна реализацијата на проект за заживување на селскиот туризам

December 23, 2019 Valeri Spasevski 0

Во Пехчево денес се одржа Форум за предизвиците, пречките и можностите на тема „Дедовина-Селскиот туризам во функција на заживување на малешевските села“. Јасминка Пашалиска Андоновска […]

No Picture

Одржан годишниот концерт во чест на 45-годишниот јубилеј на КУД ,,Гоце Делчев”

December 21, 2019 Valeri Spasevski 0

Со годишен концерт делчевското културно-уметничко друштво Гоце Делчев одбележа 45 години од своето постоење. Пред многубројната публика вкупно 202 членови на друштвото се претставија со […]

No Picture

Во заостанатиот натпревар од првата лига ЖКК „Патриот 2016“ загуби од ЖКК „Пробаскет Академија“

December 21, 2019 Valeri Spasevski 0

Во заостанатиот натпревар од 8 коло во Првата женска кошаркарска лига на Македонија, екипата на „Патриот 2016“, денес во Делчево загуби од кошаркарките на „Пробаскет […]