Со организација на првиот Пинг понгарски камп најавен развој на пинг понгот во Пехчево

August 24, 2020 Valeri Spasevski 0

Во организација на Пинг понгарската федерација на РСМ со покровителство на Меѓународниот олимписки комитет и Македонскиот олимписки комитет  во Пехчево денес започна Пинг понгарскиот камп […]

Продолжува негативниот тренд на пораст на позитивни пациенти на коронавирус во Пијанечко-малешевскиот регион

August 21, 2020 Valeri Spasevski 0

Во Берово и Делчево продолжува негативниот тренд на пораст на бројот на позитивни пациенти на Ковид-19. Денес во двете општини регистрирани 11 нови пациенти од […]

Берово ја доби првата агро-метеоролошка станица

August 21, 2020 Valeri Spasevski 0

Во Берово денес продолжи поставувањето агро-метеоролошки станици за заштита на земјоделските култури. Како што информираше Александар Николов од Источно-планскиот регион преку кој се спроведува проектот […]