No Image

Пациентка од Делчево хоспитализирана по утврдувањето на присуство на коронавирус

August 12, 2020 Valeri Spasevski 0

Повозрасна пациентка од Делчево заврши во болница откако по направените тестирања кај неа е утврдено присуство на Ковид-19. Ова денес го потврди директорката на делчевскиот […]

No Image

Се изготвува функционална анализа за работата на ЈЛБ ,,Илинден” Делчево

August 11, 2020 Valeri Spasevski 0

Во Делчево одржана обука за изготвување функционална анализа за работата на Јавната локална библиотека „Илинден“. Обуката како што информираше директорката Билјан Петровска е во рамки […]

No Image

Во Делчево започна реализацијата на проектот „Инклузивен мост 18“

August 11, 2020 Valeri Spasevski 0

Во Делчево започна реализацијата на проектот „Инклузивен мост 18“. Носител на проектот е делчевската невладина организација „Бравура Кооператива“, чиј претставник Александар Николов истакна главна цел […]

No Image

Објавен меѓународниот тендерот за изградба на пречистителна станица и придружни објекти во Делчево

August 10, 2020 Valeri Spasevski 0

Објавен меѓународниот тендерот за изградба на пречистителна станица и придружни објекти во Делчево. Тендерската постапка за изградба на „Пречистителна станица за питка вода и придружните […]

No Image

Традицијата во чест на „Св.Пантелејмон“ и годинава продолжува на планината Голак

August 8, 2020 Valeri Spasevski 0

И покрај откажувањето на манифестацијата „Голачки фолклорни средби“, манастирот „Св.Пантелејмон“ и годинава е зборното место на Делчевци, Виничани и жителите на останатите места кои секоја […]