No Image

Четириесет и седум крвни единици собрани на денешната крводарителска акција во Делчево

August 6, 2020 Valeri Spasevski 0

Во Делчево денес се одржа редовната крводарителска акција за месец август. Акцијата ја организираше Општинската организација на Црвен крст  во соработка со Институтот за трансфузиона […]

No Image

Поради пандемијата откажани ,,Голачките фолклорни средби”

August 6, 2020 Valeri Spasevski 0

 Во Делчево откажан традиционалниот меѓународен фолклорен фестивал ,,Голачки фолклорни средби”. Организаторите информираа дека настанот кој секоја година се организира на планината Голак ноќта на 8 […]

No Image

Во Делчевскиот регион успешно заврши аплицирањето за субвенции во земјоделството

August 6, 2020 Valeri Spasevski 0

Во Делчевскиот регион успешно заврши аплицирањето за субвенции во земјоделството. Илија Каранфиловски раководител на подрачната единица на МЗШВ Делчево информираше дека за 4 до 5 […]

No Image

Берово развива 7 проектни идеи на втората сесија од проектот „Зајакнување на капацитетите на општинските совети”

August 5, 2020 Valeri Spasevski 0

Низ развој на проектни идеи и под посебен протокол за заштита од КОВИД-19, во Берово денес се одржа втората форумска сесија за идентификација на проектни […]

No Image

По невремето се отстрануваат паднатите дрвја на патниот правец Делчево – Пехчево кај с. Тработивиште

August 5, 2020 Valeri Spasevski 0

По невремето кое го зафати делчевскиот регион во тек акција за отстранување на паднатите дрвја на патниот правец Делчево – Пехчево. Мештани и возачи јавуваат […]