Величковски: Инвестираме во развој на образованието и културата

November 2, 2019 Valeri Spasevski 0

На тема инвестиции во образованието, културата и градење на партнерство со невладиниот сектор и граѓанските здруженија денес прес конференција одржа претседателот на СДСМ Делчево, Влатко Величковски. […]

Спасовски: По утврдените рокови ќе се знае кој ќе ја предводи техничката Влада

October 23, 2019 Valeri Spasevski 0

Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски, кој денес на македонско-бугарскиот граничен премин имаше средба со својот бугарски колега Младен Маринов, денес од граничниот премин „Станке […]

Прес на претседателот на СДСМ Делчево

August 17, 2019 Valeri Spasevski 0

Денес прес конференција одржа претседателот на СДСМ Делчево, Влатко Величковски. Текстот од прес конференцијата ви го пренесуваме во целост: ……………………………………………….. Почитувани сограѓани, ЗБОРОТ ВАЖИ Градиме […]

Пломпт од Делчево: Холандија го чека извештајот за напредокот на Македонија кон ЕУ

May 23, 2019 Valeri Spasevski 0

Холендија воздржана околу евентуален датум за почеток на преговорите за членство на Македонија во Европската Унија. Во дипломатски одговор на наше новинарско прашање, холандскиот амбасадор, […]

No Picture

Општинскиот комитет на ВМРО -ДПМНЕ од Берово ја исклучи од членството пратеничката Емилија Александрова

October 20, 2018 Valeri Spasevski 0

Денес на прес конеференција во Берово, претседателот на општинскиот комитет на ВМРО- ДПМНЕ, Никола Атанасов ја соопшти одлуката со која од членството се исклучува пратеничката […]